Μελοσυνταγές

Μελοσυνταγές

Μελομακάρονα

Υλικά

2φλιτζάνια λάδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι κονιάκ ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού Κανέλλα ή ξύσμα πορτοκαλιού 1 κιλό αλεύρι μαλακό 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν-πάουντερ 2 κουταλάκια κοφτά σόδα

Σιρόπι

2 φλιτζάνια μέλι 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύετε μαζί το λάδι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, λίγη κανέλλα ή ξύσμα πορτοκαλιού. Η δουλειά αυτή γίνεται καλύτερα στο μπλέντερ. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη μπέικιν-πάουντερ και τη σόδα, Ρίχνετε στη συνέχεια το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του λαδιού λίγο-λίγο ενώ ανακατεύετε αρχικά με κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια και προσθέτετε αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Τα πατάτε πάνω στον τρίφτη του τυριού για να αποκτήσουν ανώμαλη επιφάνεια και τους δίνετε το μακρόστενο σχήμα του μελομακάρονου. Βάζετε τα μελομακάρονα σε ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (160-180ο C ) επί 25 περίπου λεπτά. Βράζετε επί 5 λεπτά περίπου το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε το βραστό σιρόπι πάνω στα χλιαρά μελομακάρονα όπως είναι μέσα στο ταψί. Τα αφήνετε έως ότου κρυώσουν και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλλα. Με τα παραπάνω υλικά γίνονται περίπου 45 μελομακάρονα.

περιγραφή

Φωτογραφίες

Κατηγορία

1

πίσω