Μελοσυνταγές
Μπισκοτάκια μελιού
Υλικά |
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 αυγά 1 φλιτζάνι του καφέ μέλι 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν-πάουντερ 1 κουταλάκι κοφτό σόδα Μαρμελάδα βερίκοκο Λίγη βανίλια |
Εκτέλεση |
Χτυπάτε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, τ’ αυγά και λίγη βανίλια. Προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη μπέικιν-πάουντερ και τη σόδα και ρίχνετε τη μάζα αυτή στο μίγμα του βουτύρου. Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη και την αφήνετε στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον και μέχρι μια νύχτα. Την απλώνετε σε λεπτό στρώμα, κόβετε με μικρές φορμίτσες διάφορα σχήματα και τα βάζετε σε αβουτύρωτο ταψί ή σε αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο (160-180ο C) επί 12 περίπου λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ενώνετε δύο-δύο με μαρμελάδα ανάμεσα. |
περιγραφή |
|
Φωτογραφίες |
|
Κατηγορία |
1 |