Μελοσυνταγές

Μελοσυνταγές

Τηγανίτες

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κοφτά κουταλάκια μπέικιν-πάουντερ 3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη 2 αυγά χτυπημένα ½ φλιτζάνι γάλα 3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο, λάδι ή μαργαρίνη Φρέσκο βούτυρο Μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μπέικιν-πάουντερ, Προσθέτετε τη ζάχαρη. Αναμιγνύετε τα αυγά με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε το μίγμα αυτό στο μίγμα του αλευριού. Ανακατεύετε το χυλό ελαφρά. Ζεσταίνετε σε τηγάνι λίγο λάδι ή μαργαρίνη και ρίχνετε μέσα μεγάλες κουταλιές από το χυλό. Ψήνετε τις τηγανίτες και από τις δυο πλευρές και τις σερβίρετε ζεστές με φρέσκο βούτυρο και μέλι ή σκέτο μέλι. Αν αντικαταστήσετε με σόδα το ένα από τα τρία κουταλάκια της μπέικιν-πάουντερ και το γάλα με γιαούρτι, τότε φτιάχνετε τηγανίτες με γιαούρτι,

περιγραφή

Φωτογραφίες

Κατηγορία

1

πίσω