Μελοσυνταγές
Παστέλι με μέλι
Υλικά |
2 ποτήρια σουσάμι 1 ποτήρι μέλι |
Εκτέλεση |
Καβουρδίζετε καλά το σουσάμι σε τηγάνι μέχρι να ροδίσει, οπότε το βγάζετε από τη φωτιά. Βάζετε τώρα το μέλι στη φωτιά και το «δένετε» καλά. Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται μεγάλες φουσκάλες στο μέλι, ρίχνετε και το σουσάμι μέσα και ανακατεύοντας συνεχώς, τα αφήνετε να βράσουν λίγο μαζί. Στη συνέχεια απλώνετε τη μάζα σε βρεγμένο μάρμαρο και το κόβετε σε πλάκες όταν μισοκρυώσει. Σημείωση: Αν η συνταγή εκτελεστεί όπως αναφέρθηκε το παστέλι που παίρνουμε είναι σκληρό. Αν το σουσάμι δεν καβουρδιστεί αλλά χρησιμοποιηθεί ωμό, το παστέλι σας γίνεται μαλακό. |
περιγραφή |
|
Φωτογραφίες |
|
Κατηγορία |
1 |