Μελοσυνταγές
Βιταμινούχο ποτό αγριοτριανταφυλλιάς και μελιού
Υλικά |
Αποξηραμένοι καρποί αγριοτριανταφυλλιάς (κοπανισμένοι) Νερό 1 κουταλιά της σούπας μέλι |
Εκτέλεση |
Μέσα σε κατσαρολάκι βάζουμε ένα κουταλάκι της σούπας καλά αποξηραμένων καρπών αγριοτριανταφυλλιάς, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεματιστό νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Το εκχύλισμα μαζί με τους καρπούς το βάζουμε σε γυάλινο δοχείο, το καλύπτουμε με ένα τουλουπάνι και το αφήνουμε σ’ ένα μέρος με φυσική θερμοκρασία για 10-12 ώρες. Μετά το διυλίζουμε με διπλό τουλουπάνι, ενώ στύβουμε παράλληλα τους καρπούς. Στο ποτό προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατεύουμε καλά. Το βιταμινούχο ποτό πρέπει να καταναλίσκεται μέσα σε 12-24 ώρες από την παρασκευή του, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η βιταμίνη C δεν καταστρέφεται. Οι ενήλικες μπορούν να πίνουν 2 ποτήρια την ημέρα και οι ανήλικοι ένα. |
περιγραφή |
|
Φωτογραφίες |
|
Κατηγορία |
1 |