Μελοσυνταγές
Λουκουμάδες με μαγιά μπύρας
Υλικά |
¾ του κιλού αλεύρι σκληρό 20 γρ. μαγιά μπύρας Χλιαρό νερό Ελάχιστο αλάτι (μισό κουταλάκι) Λάδι Κανέλλα Μέλι |
Εκτέλεση |
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βάζετε σε πήλινη λεκάνη. Κάνετε μια μικρή γούβα στη μέση και ρίχνετε τη μαγιά, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύετε ελαφρά και ρίχνετε λίγο-λίγο κι άλλο χλιαρό νερό ώστε να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός. Τον χτυπάτε λίγο με το χέρι ή ξύλινο κουτάλι και τοποθετείτε τη λεκάνη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Καταλαβαίνουμε ότι η ζύμη έγινε όταν βγάλει φουσκάλες. Βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει, βουτάτε το αριστερό σας χέρι μέσα σε νερό και με ένα κουτάλι βάζετε στη χούφτα σας ζύμη και την πιέζετε, ώστε να βγαίνουν κομματάκια από το επάνω μέρος του κλειστού σας χεριού. Με ένα βρεγμένο κουταλάκι βοηθάτε τη ζύμη να πέφτει στο τηγάνι. Ρίχνετε 8-10 κομματάκια ζύμης και αφού φουσκώσουν, ανέβουν στην επιφάνεια και γίνουν χρυσόξανθα, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε να στραγγίσουν λίγο και τα σερβίρετε ζεστά με κανέλλα και μέλι. |
περιγραφή |
|
Φωτογραφίες |
|
Κατηγορία |
1 |