Μελοσυνταγές
Μελόπιτα
Υλικά |
½ φλιτζάνι βούτυρο ½ φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι μέλι 4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού 2 αυγά 2 φλιτζάνια κόκκινη φαρίνα 1 κουταλάκι κοφτό κανέλλα αμύγδαλα |
Εκτέλεση |
Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε το μίγμα για να λιώσει το βούτυρο και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Χτυπάτε καλά τα αυγά και προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα, τη φαρίνα και την κανέλλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά. Το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 26 ή σε ορθογώνιο 22Χ32 περίπου εκατοστών. Σκορπάτε στην επιφάνεια αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε μακρόστενα κομματάκια. Ψήνετε τη μελόπιτα σε μέτριο φούρνο (160-180οC) για μισή περίπου ώρα |
περιγραφή |
|
Φωτογραφίες |
|
Κατηγορία |
1 |